Diensten van Schoonmaakbedrijf DTS

Reinigen, desinfectie en controleren. We kunnen de hygiëne in uw productieruimte pas waarborgen, als we uw productieproces van binnen en van buiten kennen en begrijpen. Daarmee starten we dan ook. Samen met u verkennen we uw productieproces en inventariseren we uw doelen, eisen en wensen.

Hygienetean hanteert een eigen kwaliteitszorgsysteem, dat naadloos aansluit op de normen en systemen in de markt zoals HACCP, BRC, AIB, IFS en andere. Op basis van de inventarisatie definiëren we de kritieke punten in het reinigingsproces binnen ons kwaliteitszorgsysteem en leggen we vast hoe we de kwaliteit gaan waarborgen.

Voedselveiligheid en hygiëne zijn uiteraard leidend. Daarnaast omvat onze aanpak de meest kostenefficiënte en (milieu) verantwoorde oplossingen ten aanzien van tijdbesteding, waterverbruik, energie, chemieverbruik en afvalstromen.

Hygieneteam biedt totale ontzorging op het gebied van hygiëne. Dit realiseren we onder meer met de volgende services:

Onze diensten:

 • Natte schuimreiniging
 • Desinfecteren
 • Controleren
 • Bakken, kratten en pallets wassen
 • Droogijsreinigen

  Droogijsreiniging is een revolutionaire reinigingsmethode waarbij droogijs (in vaste vorm samengeperst CO2) als blaasmiddel gebruikt wordt. Het proces is een bijzonder milieuvriendelijk, effectief en tijdbesparend alternatief voor traditionele industriële reinigingsmethoden. Door het traploos instellen van de druk (van 2 tot 12 Bar!) kan de installatie voor bijna iedere vervuiling ingezet worden.

  Het reinigingsproces bestaat uit 3 fasen:

  1. Mechanisch

  De droogijskorrels accelereren in de luchtstroom en raken de ongewenste aanslag met hoge snelheid, waardoor deze verwijderd wordt.

  2. Thermisch

  De lage temperatuur van het droogijs (-80 graden) maakt de aanslag broos, veroorzaakt scheurtjes zodat de aanslag kan worden verwijderd.

  3. Sublimatie

  Wanneer de droogijskorrels een oppervlak raken, sublimeren ze van vaste vorm naar gas. Hierdoor wordt het volume 700 keer vergroot, waardoor de aanslag “explodeert”.

  Waarom werkt droogijsreiniging beter dan conventionele reinigingsmethoden?
  Droogijsreiniging is op 3 punten effectiever dan conventionele reinigingsmethoden:

  1. Diepere reiniging

  Middels hiervoor beschreven technisch reinigingsproces wordt de vervuiling krachtiger dan welk ander reinigingsmiddels aangepakt. Ook voor zachte oppervlakken kan droogijsreiniging ingezet worden omdat de luchtdruk online in te stellen is!

  2. Milieuvriendelijk

  Tijdens het reinigen wordt er geen zand, water of chemicaliën toegevoegd. De grondstof voor het reinigingsproces wordt gemaakt van CO2 hetgeen tijdens industriële processen als afvalstof wordt opgevangen. Na het reinigen blijft er geen restproduct achter dan alleen de aanslag die verwijderd is.

  Dit reinigingsproces is derhalve inzetbaar voor vele toepassingen waar conventionele reinigingsmethoden niet mogelijk waren (bijvoorbeeld in geval van elektriciteit, voedselindustrie, drukpersen) of een zeer kostbare afvalstroom met zich meebrachten (bijvoorbeeld in geval van antifouling verwijdering van schepen).

  3. Kostenbesparend

  Omdat droogijsreiniging een volledig droog proces is, dienen installaties niet of nauwelijks gedemonteerd te worden. Uitvaltijd en tijdrovende demontage tijd kan daarom tot het minimum beperkt blijven. Alles kan op locatie gereinigd worden! Uw effectieve productietijd kan hiermee verhoogd worden ten opzichte van conventionele reinigingsmethoden.

  Toepassingen

  Indien het om een nieuwe toepassing gaat vindt er altijd vooraf een test plaats om te kijken wat voor soort vervuiling het is en wat voor soort ondergrond. Op basis hiervan kan bepaald worden hoe krachtig de installatie ingezet wordt (2 tot 12 Bar). Hierna wordt met de opdrachtgever afgestemd of het gereinigde deel aan de verwachtingen voldoet!

  Hogedruk reiniging

  Een veel gebruikte reinigingstechniek is het reinigen met water onder hogedruk. Door jarenlange ervaring, gespecialiseerd materieel en deskundig personeel mag hogedruk reinigen met recht een van de specialiteiten van Kleentec genoemd worden. Bij deze reingingsmethodiek wordt gereinigd met schoon leidingwater onder aangepaste druk (tot max. 350 bar) en temperatuur. Wij beschikken over diverse mobiele heetwaterhogedruktrailers waarmee installaties, silo’s en vloeren gereinigd kunnen worden.