Reinigen / desinfectie

We kunnen de hygiëne in uw productieruimte pas waarborgen, als we uw productieproces van binnen en van buiten kennen en begrijpen. Daarmee starten we dan ook. Samen met u verkennen we uw productieproces en inventariseren we uw doelen, eisen en wensen.

Hygienetean hanteert een eigen kwaliteitszorgsysteem, dat naadloos aansluit op de normen en systemen in de markt zoals HACCP, BRC, AIB, IFS en andere. Op basis van de inventarisatie definiëren we de kritieke punten in het reinigingsproces binnen ons kwaliteitszorgsysteem en leggen we vast hoe we de kwaliteit gaan waarborgen. Kritieke punten worden dagelijks gecontroleerd door de teamleider.

We stellen een werkplan op dat ook adviezen kan bevatten voor verbetering in uw productieruimte of -organisatie. Al in een vroeg stadium wordt ook de leverancier van chemicaliën ingeschakeld, zodat we in overleg de beste en meest milieuverantwoorde oplossing kunnen bepalen.

Voedselveiligheid en hygiëne zijn uiteraard leidend. Daarnaast omvat onze aanpak de meest kostenefficiënte en (milieu) verantwoorde oplossingen ten aanzien van tijdbesteding, waterverbruik, energie, chemieverbruik en afvalstromen.

Hygieneteam biedt totale ontzorging op het gebied van hygiëne. Dit realiseren we onder meer met de volgende services:

  • Schuimreiniging en desinfectie
  • In- en uitbouw machines
  • Krattenafhandeling
  • Eerstelijns onderhoud
  • Productieklaar zetten
  • Bakken, kratten en pallets wassen Hygieneteam gaat uit van de principes van Total Productive Maintenance (TPM). Dit betekent bijvoorbeeld dat we emballage niet alleen wassen, maar ook voor u klaarzetten. We kunnen u ook het volledige beheer van de krattenwas en –logistiek uit handen nemen, zowel tijdens als na het productieproces. Productielijnen kunnen we voor u (de)monteren en in lijn zetten.

    Desgewenst verzorgen we ook het klein en gepland eerstelijns onderhoud van uw machines. Onze schoonmakers en onderhoudsmonteurs draaien dan bij u mee in kleine multidisciplinaire teams, die stapje voor stapje de effectiviteit van uw machines weten te verbeteren. Dit alles in het kader van productiviteitsverbetering.